Започнаха дните на енергийната ефективност в Бургас

Покана за обучения насочени към граждани
20.09.2016
Бургазлии подобриха знанията си в областта на енергийната ефективност
03.10.2016
Покажи всички

Започнаха дните на енергийната ефективност в Бургас

A A A

Дните на енергийна ефективност и възобновяемите енергийни източници в Бургас, стартираха с официална церемония в експозиционен център Флора Бургас.

Децата от детска градина-ОДЗ № 1 „Морска звезда“, ОУ „Елин Пелин“, СОУ „Константин Петканов“, представители на партньорската организация от Норвегия- Норск Енерджи, експерти от Министерство на енергетиката, заедно с г-жа Йорданка Ананиева-зам. кмет „Култура и образование“ дадоха начало на събитията.

В рамките на Дните всички граждани и гости на град Бургас са поканени на провеждащото се тридневно изложение на производители и представители на енергийно ефективни продукти, материали за дома и производствени мощности за бизнеса, мощности за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници, изолационни строителни материали и др. Изложението се провежда в периода 29.09.2016г.-01.10.2016г. и дава възможност за представяне на последните тенденции на пазара, създаване на множество контакти, както и улесняване директната връзка търговец-потребител. Участници са водещи производители и представители в бранша.

Паралелно с изложението се провеждат обучения за граждани и специалисти, които целят да се повиши интереса към енергоефективните мерки, технологии и продукти които са приложими както в дома така и в бизнеса.

Дните на енергийна ефективност и възобновяемите енергийни източници се провеждат в рамките на проект „Повишаване на енергийната ефективност на централно топлоснабдяване на три общински сгради за образование в гр. Бургас, ж.к. „Меден Рудник“, финансиран по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.